Türkiye’de Havacılık Eğitimi anlamında eğitim verebilecek çok az okul vardır. Ve bu okulların hepsi de yabancı öğrenciler için kontenjan açmazlar. Bunlardan Ankara Türk Hava Kurumu kontenjan sağlar. Onun da açtığı kontenjan sayısı maksimum 10 kişidir.
Bir de Anadolu Üniversitesi’nde var. Fakat Anadolu Üniversitesi de her sene kontenjan açmaz. Sonuçta Türk vatandaşlarından gelen bir kitle de olduğu için onlara da bir kontenjan ayrılır. Kaldı ki orada da 100-200 öğrenciye eğitim verecek bir kapasite yoktur. Havacılık eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk talepleri Ankara’daki Türk Hava Kurumu olmalıdır.
Giriş Koşulları
Giriş koşulları ise; öğrencinin göz sınavından yaklaşık 90 ve üzeri puan alması gerekir.. İkinci koşul olarak da, diyelim ki başvuru yaptığınız üniversiteyi kazandınız, sizi hem fiziksel olarak hem de zeka olarak birçok teste tabi tutulursunuz. Yani bir nevi yetenek sınavı gibi. Bu sınavı geçebilen öğrenci sayısı ne yazık ki çok azdır.
Türkiye’de havacılık alanında çok fazla üniversite yoktur. Bu alanı tercih edeceklerin yıl boyunca hem sınav olarak hem de fiziksel olarak buna hazırlanmaları gereklidir.. Sadece iyi puan almak yetmez.
Özel Okullar
Havacılık eğitiminde özelde de seçenekler vardır fakat fiyat olarak öğrencilere pahalı geliyor. İstanbul’da bununla ilgili 1-2 kurum vardır. Bu okullar fiyat olarak yıllık 90-100 bin TL civarında bir bedel talep ediyorlar. Eğitimlerin 2-3 yıl sürdüğü düşünülürse son derece ciddi rakamlar ortaya çıkar.
Eğer bu bölümü tercih edecekseniz özel üniversiteleri düşünmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Ücretli bir şekilde okuyabilirseniz; özel üniversitelerin imkanları daha fazladır. Eğitim aldıktan sonra sizi Avrupa’ya da gönderebilirler. Bu yüzden eğer havacılık istiyorsanız kendinizi hiç riske atmayın ve doğrudan özel üniversiteye kayıt yaptırın.