Malta’da Tıp Eğitimi

yazar:

kategori:

Malta’da eğitim almak sizi hem İngilizce dil bilginiz açısından hem de kültürel açıdan fazlasıyla geliştirecek bir olgudur. Bunu bilen diğer dünya öğrencileri de her yıl tam da bu sebeple Malta’da eğitim almak için bu ülkeye gelmektedirler. Bu yazımızda sizlere Malta’da tıp eğitimi almak hakkında topladığımız bilgileri yazacağız. Buyurun şimdi yazımızın devamına;

Malta’da Tıp Eğitimi

Malta Üniversitesi, Malta’nın en iyi eğitim kurumudur. Kamu tarafından finanse edilir ve gerekli niteliklere sahip olan herkese açıktır.

Tıp fakülteleri (Diş Cerrahisi, Tıp ve Cerrahi ve Sağlık Bilimleri) ile birlikte Malta Üniversitesi şu anda 11 Fakülteye sahiptir. Bunlar: Sanat; Yapılı çevre; Ekonomi, Yönetim ve Muhasebe; Eğitim; Mühendislik; Bilgi iletişim teknolojisi; Hukuk; Medya ve Bilgi Bilimleri; Bilim; Sosyal Refah ve İlahiyat.

Malta Üniversitesi, orta ve lise eğitimini yurtdışında tamamlamış fakat lisans koşullarına sahip olmak için giriş koşullarını sağlamayan uluslararası lise öğrencilerini mümkün kılacak temel bir Foundation Year eğitimine de sahiptir. Bu da Türkiye gibi ülkelerden giden öğrenciler için oldukça iyi bir fırsattır. Bu sayede bu üniversitede lise diploması denkliğinin kazanılması için bir yıllık bir eğitim alabilir ve bundan sonra lisans eğitiminize başlayabilir

Malta Üniversitesi, her yıl yüzlerce kişiyi, uluslararası odaklı üniversite programları nedeniyle değil, aynı zamanda uygun iklim ve resmi dili yüzünden de cezbetmektedir.

Malta Üniversitesi’nde yer alan Tıp ve Cerrahi Fakültesindeki bölümler şunlardır;

  • Anatomi

Departman, bir görsel-işitsel ekipman, görsel-işitsel ekipmanlarla donatılmış bir Histoloji Demonstrasyon Laboratuvarı, prospekte örneklerin depozitosu olan bir Disseksiyon salonu, Canlı Anatomi gösteri odaları, küçük grup eğitici tartışma oturumları için bir dizi oda ve Orijinal Anatomik Çizimlerle anatomi müzesi olan bir Anatomi Müzesine ev sahipliği yapmaktadır.

  • Klinik Farmakoloji ve Tedavi

Klinik Farmakoloji ve Terapötik Bölümü, çeşitli araştırma organizasyonlarıyla olan faaliyetleri ve bağlantıları sayesinde farmakolojik gelişmelerin yeniliklerini anlamak ve paylaşmak için gerekli araçlar ile bu bilgiyi sahada uygulayan çeşitli yaşam bilimleri alanlarındaki mezunları güçlendirir.

  • Aile Hekimliği

Bölüm, tıp öğrencilerinin biyomedikal bilimin ulaşabileceği bir teşhis ve terapi bilgisi edinmelerini sağlamakta ve çok sayıda bireysel hasta ile etkili ve devam eden ilişkiler kurabilmektedir.

  • Tıp

Tıp Fakültesi’nin temel amacı çok dilli bir bilgi tabanı, pratik deneyim ve çok yüksek bir standardın profesyonel değerleri ile tıp doktorlarının yeterliliği için altyapı sağlamaktır.

  • Kadın Hastalıkları ve Doğum
  • Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
  • Patoloj

Patoloji Anabilim Dalı, tüm patoloji disiplinlerinde, tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri derslerine yönelik lisans eğitiminden sorumlu akademik bir birimdir. Bölüm aynı zamanda bu alanlardaki uzmanların lisansüstü eğitimi ile ilgilenmektedir. Bölüm, hastalığın patolojik temelleri üzerine araştırmalarda Fakültedeki diğer departmanlarla, moleküler genetik, hematolojik hastalıklar, osteoporoz ve sinirbilim gibi başlıca ilgi alanları ile işbirliği yapar.

  • Eczacılık

Bölümün ilgi alanları arasında eczacılık uygulaması, farmako ekonomi, bilgisayar destekli ilaç tasarımı ve endüstriyel eczacılık yer almaktadır. Bölüm, AB tarafından finanse edilen araştırma programlarına katılmış olup şu anda yerel bir ilaç endüstrisi ile işbirliği içinde üç yıllık yerel bir ulusal araştırma yardımı almaktadır.

  • Fizyoloji ve Biyokimya

Biyokimya, moleküler biyoloji, genetik, nörobilim ve fizyoloji de dahil olmak üzere çeşitli araştırmalar alanlarında kurulmuş bir alandır. İlgi alanları geniş kapsamlıdır ve amiloidoz, apoptoz, istismar ilaçları, hemoglobinopati, oksidatif stres ve yapısal moleküler biyoloji gibi bölümleri içerir.

  • Cerrahlık