Malta, son yılların en gözde yurt dışı eğitim ülkelerinden birisidir. Dünyanın pek çok yerinden pek çok öğrenci, bu ülkeye her yıl eğitim almak için gelmektedir. Ülkenin resmi dillerinden birisi İngilizcedir ve eğitimi İngilizce dilindedir. Bu sebeple Malta’daki eğitim tüm dünya genelinde tercih edilen bir eğitimdir. Ülkede çok sayıda uluslar arası öğrenci bulunmaktadır ve bu sayede bu ülkeye eğitim almaya gittiğinizde sadece eğitim anlamında kendinizi geliştirmez, aynı zamanda birçok milletten gelen kültürü de yakından tanımış olursunuz.
Eğer siz de bu ülkede eğitim almak istiyorsanız ve seçeceğiniz bölüm Bilgisayar Mühendisliği bölümü olacaksa, bu yazımız tam size göre!
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Hakkında
Bilgisayar mühendisliği, belki de günümüzün en önemli mesleklerinden birisidir. Günümüzde tüm işlerimiz ve günlük rutin hareketlerimizin hepsi tamamen bilgisayara odaklıdır. Bilgisayar dendiği zaman aklımıza sadece masa üstünde bir ekran ve kasa gelmemeli. Tüm programlama ve buna benzer eylemler tamamen bilgisayar mühendisliğinin işidir. Bölümde eğitim aldığınız süre boyunca size pek çok programlama dili öğretilir ve bunun yanı sıra bilgisayarı da donanımsal olarak da tanırsınız.
Mezun olduğunuz zaman çok sayıda çalışma alanı bulacağınız bu bölümde kendi işinizi kurma olasılığınız olduğunu da unutmayın.
Malta’da Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi
Malta Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alabilirsiniz. Bu üniversite bu alanda oldukça fazla yetkinliğe sahip bir kurumdur. Bilgisayar mühendisliği, bu üniversitede aşağıdaki alanları kapsayan üç yıllık bir programdır.
- Gömülü sistemler (donanım ve yazılım ortak tasarımlı)
- Bilgisayar ağları
- Bilgisayar sistemleri
- Telekomünikasyon
- İşaret işleme ve makine öğrenimi
- Mikroelektronik
Malta Üniversitesi’nde İletişim ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü altında şu alanlarda eğitim alabilirsiniz;
- Yapay Zeka
Bölümün nihai amacı, insan istihbaratını taklit etmek ve normalde bir kişinin etkili bir şekilde işlem yapmasını gerektiren şeyleri yapmak için bilgisayar sistemlerini otomatikleştirmektir. Yapay zeka, muhtemelen yakın gelecekteki en önemli teknolojidir ve Facebook, Google, Microsoft ve diğerleri gibi teknoloji devlerinin bu teknolojiye büyük miktarda yatırım yaptıkları şaşırtıcı değildir.
Kullanıcı tarafından uyarlanan sistemler, biyoinformatik, makine öğrenmesi, web bilimi, insan dil teknolojileri, büyük veri, arama ve bilgi alma, robotik, oyun oynama, sanal dünya dahil olmak üzere pek çok alanı kapsayan bir bölümdür.
- Bilgisayar Bilgi Sistemleri
Akademik bir çalışma alanı olarak Bilgisayar Bilgi Sistemleri (CIS), örgütlerdeki iki geniş faaliyet alanı için kavramlar, ilkeler ve süreçleri kapsar:
1) bilgi teknolojisi kaynaklarının ve hizmetlerinin edinimi (bilgi sistemleri işlevi) ve
2) Örgütsel süreçlerde (sistem geliştirme, sistem işlemleri ve sistem bakımı) altyapı ve sistemlerin geliştirilmesi, işletilmesi ve geliştirilmesi. Bir organizasyonda bilgi ve iletişim hizmetleri sunan sistemler hem teknik bileşenleri hem de insan operatörlerini ve kullanıcıları birleştirir. Veri, bilgi ve bilgiyi yakalar, depolar, işler ve iletirler
- Bilgisayar Bilimi
Bilgisayar bilimi, bilgisayar sistemlerinin bilimsel ve matematiksel analizlerini, gelişimlerine, güvenilirliklerine ve verimliliğine odaklanır. Alan, yazılım mühendisliği ve programlamanın pragmatik ve pratik yönlerinden başlayarak, hesaplamanın matematiksel sınırlarının analizi gibi daha teorik konulara doğru olup olmadıklarını değerlendirmek için bu sistemlerin analizine kadar olan alanları kapsar.
- Mikroelektronik ve Nanoelektronik
Mikroelektronik ve Nanoelektronik Bölümü, aşağıdaki alanlarda yapılan araştırmalardan sorumludur:
- Analog ve Karma Mod ASIC Tasarımı
- RF CMOS Devreleri
- Gömülü sistemler
- Biyoteknoloji cipsi
- Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler (MEMS)
- Kuantum Nanoyapılar
- Sistem-içi-Paket (SiP)
- Sistem-on-Chip (SoC)