Yurtdisiegitim.net

KONFOR ALANINIZDAN ÇIKMANIZI SAĞLAYACAK 11 İPUCU!

Kendi işinizi açmak, çok fazla bağlılık ve özveri gerektiren bir iştir. Bu nedenle birçok insan korkar ve hayallerini beklemeye alır. Çoğu durumda, inanılmaz büyüme fırsatları elinizden kayıp gider ve siz aynı hatayı yapamazsınız! Girişimcilik ilgili içeriklerde konfor alanınızdan çıkın ifadesini muhtemelen duymuşsunuzdur, değil mi? Bu tutum, amaç ve hedeflerinize doğru ilk adımı atmanız için çok önemlidir!

Her şeyden önce, konfor bölgenizde sıkışıp kalmadığınızı anlamanız gerekir.  Bu yazıda, konuyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacağız ve potansiyelinizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için size 11 ipucu vereceğiz. Okumaya devam edin ve öğrenin!

Konfor Bölgesi Nedir?

Günlük yaşamınızda meydana gelen tüm olaylar, konfor bölgenizin bir parçasıdır. Bir etkinliğe alıştığınızda, onu otomatik olarak gerçekleştirirsiniz ve yeni bir şey olup olmaması umurunuzda olmaz.

Başka bir deyişle, bir konfor bölgesi bizi bilinmeyen ve olağandışı olandan korunduğumuz bir balonun içine sokar. Ne kadar şikayet etseniz de, bu şartlar altında yaşamayı dayanılmaz bulsanız da, istikrarınızı, özellikle de finansal istikrarınızı kaybetmekten korkarsınız.

Bu sahte güvenlik duygusu, insanların iş arkadaşlarına, komşularına, akrabalarına ve arkadaşlarına karşı her zaman belirli bir davranış sergilemesine neden olur. Bu şekilde hazırlıksız hale gelir ve bilginizin ötesindeki durum ve problemlerle baş edemez hale gelirsiniz .

Konfor Alanınızdan Çıkmak Neden Önemlidir?

Zorluklarla yüzleşmek, herhangi bir toplumun evriminin bir parçasıdır.
Hiç kimsenin iletişim kurmamıza yardımcı olacak bir alfabe yaratmadığını hayal edin?
Belki de dil ve iletişimin gelişmesi çok daha uzun sürerdi.
Aynı tavır içinde olmak ve farklı sonuçlar beklemek yanlış bir varsayımdır ve işinize veya kişiliğinize herhangi bir değer katmaz.
Konfor alanlarının dışına çıkanlar risk almaktan korkmazlar ve çoğu zaman başardıklarına şaşırırlar. Tabii ki, her insan benzer durumlarda farklı şekilde uyum sağlar, ancak basit risk alma gerçeği zaten daha fazla bilgi sağlar.

Örneğin:
Hiç kimse iyi liderlik özellikleriyle doğmaz . Öte yandan, herkes iyi konuşma becerilerine ve bir takıma liderlik edecek özgüvene sahip olabilir, ancak bunu yapmak için bu yeni beceriyi elde etmek için sınırlarınızı zorlamanız gerekir.

Konfor alanınızdan çıkma sorumluluğu yalnızca size aittir. Bu nedenle, becerilerinizi ve nereye gitmek istediğinizi bilmeniz gerekir.

Konfor Bölgenizde Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Konfor bölgesinin ne olduğunu ve kişisel ve özellikle profesyonel yaşamınıza nasıl zarar verebileceğini öğrendiniz. Ama bu durumda olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? Bazı riskler almanız ve yeni şeyler denemeniz gerektiğini belirlemenize yardımcı olabilecek birkaç uyarı işareti var.

  • Kariyeriniz ilerlemiyor: Hayallerinizin terfisini veya daha iyi bir işi asla alamazsanız, bu kayıtsız olduğunuzun bir işareti olabilir. Belki de kurs alarak mesleki gelişiminize yatırım yapma ihtiyacı hissetmiyorsunuz veya görmüyorsunuz.
  • Uyandınız ve kendinizi mutlu hissetmiyorsunuz: Sabahları işe gitmek için uyanmak artık zevkli değilse, bu rahatlık bölgenizde olduğunuzun bir işaretidir. Alanınız veya işiniz artık sizi tatmin etmiyorsa, kariyer veya şirket değiştirmek hiç düşünmediğiniz bir çözüm olabilir.
  • En son ne zaman yeni bir şey yaptığınızı hatırlayamazsınız: Zorlanmadığımızda veya aynı şeyi tekrar tekrar yaptığımızda, normalde kayıtsız hale geliriz. En son ne zaman zorlu bir durumla karşılaştığınızı artık hatırlamıyorsanız, bu, canlandırıcı bir değişiklik için konfor alanınızdan çıkmanız gerektiğinin bir işaretidir.
  • Sıklıkla ertelersiniz: Bir durumdan memnun olmadığımızda veya zorlanmadığımızı hissettiğimizde, her şeyi ertelemeye ve harekete geçmemeye başlamak oldukça yaygındır. Erteleme ve eylemde bulunmama, aynı zamanda mevcut durumunuzdan kayıtsız olduğunuza dair bir uyarı işaretidir.
  • Değişimden korkuyorsunuz: Son olarak, konfor bölgenizde olduğunuzun en büyük işaretlerinden biri, gerektiğinde bile değişme korkusudur. Radikal olsun ya da olmasın, sadece değişimi düşünmek sizi korkutuyorsa, belki de konfor bölgenizde olduğunuzu anlamanın zamanı gelmiştir.

 Konfor Alanından Nasıl Çıkarsınız?

Konfor alanından çıkmak, teknik hazırlıktan çok daha fazla psikolojik hazırlık gerektirir. Size yardımcı olabilecek 11 ipucu hazırladık.

1. Potansiyelinizi keşfedin!

Herhangi bir işlem yapmadan önce, hayatımızdaki tüm noktaları dikkatlice analiz etmeniz gerekir. Aşağıdaki soruları yanıtlamak, daha iyi odaklanmanıza yardımcı olabilir:

  • Şu anki durumumdan memnun muyum?
  • Kendimi işimde nasıl konumlandırırım? Ve ailemle?
  • Hayatım boyunca hangi hayallerimden vazgeçtim? Bunu neden yaptım?
  • Hobilerim neler?
  • Şimdiye kadar hangi becerilerimi geliştirebildim.
  • Performansımın önüne neler geçiyor?

Bu liste her kişinin profiline göre değişiklik gösterebilir. Ancak bu soruları dürüstçe yanıtlamak, konfor alanınızdan çıkmanın ilk adımıdır.

Ayrıca, bugün bulacağınız cevaplar, gelecekte aynı analizi yaparsanız bulacağınız cevaplardan farklı olacaktır. Bunun nedeni, hayatımızda gösterdiğimiz çabalara göre farklı beceriler geliştirmemizdir. Bu nedenle, yolculuğunuzda sürekli değişikliklere hazır olun.

2. Esnek olun!

Esneklik, kendini tanıyan ve beklenmedik durumlarla başa çıkmaya hazır kişilerin temel özelliğidir. Genellikle etrafımızdakiler üzerinde hiçbir kontrolümüz yoktur, çünkü onlar istedikleri gibi hareket etmekte ve düşünmekte özgürdürler. O yüzden bu kadar radikal olmayın. Ortaya çıkan senaryolara uyum sağlamaya çalışın, bundan daha fazlası, ortaya çıkan yeni durumlardan öğrenmeye çalışın.

3.Çeşitli konular hakkında daha fazla çalışın!

Okul günlerimizden beri, sadece sevdiğimiz şeyleri çalışmaya alışkınız. Bazı insanlar kesin bilimi tercih eder, bazıları ise beşeri bilimleri seçer. Bu düşünce biçimi, oldukça yaygın olmasına rağmen, yaratıcılığı biraz sınırlar. Başarılı bir girişimci her zaman yeni içerik öğrenmeye istekli olmalıdır. Matematik dehasıysanız, yeni bir dil öğrenin. Şiirden hoşlananlar, yeni bir müzik aleti çalmayı öğrenebilir ve bunun tersi de mümkündür.   Profesyonel hayatınıza değer katabilecek bilgiye yatırım yapın, ancak ilginizi çeken şeyleri yapmayı da unutmayın. Her iki yolu da takip ederek daha eksiksiz ve tatmin olmuş bir birey olabilirsiniz.

4. Korkularınızı ve endişelerinizi ortadan kaldırın!

Korku hissetmek doğaldır ve sizi tehlikeden korumaya yarar. Bununla birlikte, aşırı korku, kişisel gelişiminize zararlıdır, çünkü ilişkilerinize ve günlük yaşamınızda yeni deneyimler kazanmanıza engel olur.

Kendinizi korkudan iyileştirmek de hayal edebileceğinizden daha kolaydır. Bunu yapmak için, sadece bu duyguya neden olan şeyle yüzleşin.

Birçok girişimcinin performansını engelleyen bir durum, topluluk önünde konuşma zorluğudur ve bu özellik, herhangi bir alanda başarılı olmak için temel bir öncüldür. Bu nedenle özgeçmişinize konuşmacı eklemek için elinizden gelen her şeyi yapın.

Bir Youtube kanalı oluşturmak bu durumlar için harika bir ipucu. İnternet, insanları bir araya getiren ve her zaman ve her yerde bilgi alışverişine olanak sağlayan bir teknolojidir.

Youtube, sizi videolar aracılığıyla dolaylı olarak da olsa insanlarla yakınlaştırır. Bu nedenle, ustalaştığınız konularda videolar kaydedin ve topluluk önünde konuşma becerilerinizi geliştirin.

5.Yaratıcılığınızı geliştiren aktiviteler yapın!

Birçok insan sadece reklamcıların, sanatçıların ve müzisyenlerin yaratıcı olması gerektiğine inanmak gibi bir hataya düşüyor. Örneğin, hafta sonu için harika bir aktivite seçmek için yaratıcı olmanız gerekir. Konfor alanınızdan çıkarken de farklı olmamalı.

Bu beceri sürekli pratik gerektirir. O yüzden sanatsal faaliyetlerde bulunun. Ayrıca rutininizi ve günlük yaptığınız aktiviteleri sorgulamaya devam edin.

6. İyi ağ oluşturun!

Yeni insanlarla tanışmak, konfor alanınızdan çıkmanın harika bir yoludur. Kahve molanız sırasında yapacağınız basit bir sohbet , kendi işinizi kurmak için bir arkadaşlığa, hatta bir ortaklığa neden olabilir . Bu nedenle etkinliklere katılmaktan, yeni bağlantılar kurmaktan ve diğer gerçekleri ve görüşleri öğrenmekten korkmayın.

Her şeyi yaşamış ve alışılmışın dışında düşünen profesyonellerden ilham almak için bu fırsatları değerlendirin. Bu profiller, rahatlık alanlarından çıkmak isteyenlere her zaman yardım etmeye isteklidir ve bu, yeni bilgiler edinmek için harika bir fırsat olabilir.

7. Her gün yeni bir şey deneyin!

Konfor alanınızdan çıkmak, engellerin üstesinden gelmek için günlük çaba gerektirir. Aslında, her zaman kendinize meydan okuyacak ve hayatınız için yeni uyaranlar arayacaksınız. Bu nedenle, aşağıdakiler gibi yeni deneyimler için tetikte olun:

  • Farklı müzik türlerini dinlemek
  • İşe farklı bir yoldan gitmek
  • Alışılmadık bir varış noktasına seyahat planlamak
  • Farklı bir müze ziyareti
  • Bilmediğin bir restoranda yemek yemek.

Alışkanlıklardaki bu küçük değişiklikler, iş değiştirmek, seyahat ederken çalışmak veya kendi işinizi kurmak gibi daha büyük şeylere yol açabilir.

8. Aktiviteleri kendi başınıza yapın!

Arkadaşlarla dışarı çıkmak ve aile ile anları paylaşmak, hayatımızın sadece toplantılar ve kalabalık e-posta kutularından ibaret olmadığını bize gösteren aktivitelerdir. Ancak, şirket sahibi olmaya fazla bağlanmamalısınız. Pek çok insan, utandıkları veya her zaman hazır birinin bulunmasına alıştıkları için bu durumlardan geçerler. Birkaç aktiviteyi kendi başınıza yapmaya çalışın. Bu sefer kendini keşfetmen için harika olduğunu göreceksin.

9. Fikrinizi paylaşın ve geri bildirimi kabul edin!

Duygularınızı ifade etmeye alışkın değilseniz, tutumunuzu yeniden düşünmenin zamanı geldi. Bu faaliyetler, basit olmasına rağmen, sizi konfor alanınızdan çıkarmak için çok önemlidir, çünkü özellikle bir patronu eleştirirken cesaret gerektirirler.

Ayrıca, başkalarının sizin hakkınızda söyleyeceklerini dinlemeye ve söylenen her şeyi analiz etmeye hazır olun, her zaman nasıl gelişebileceğinizi düşünün.

Geceleri sizi ayakta tutan bir sorunun çözümü, bir barda arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla yaptığınız bir sohbetten gelebilir.

10. Hedefler oluşturun!

Hedefler, bir şirketin büyümesine rehberlik etmek için yaygın olarak kullanılır. Çalışanları motive etmeye ve izlenecek yolu göstermeye hizmet ederler. Bu şekilde, konfor alanınızdan çıkmak için bunları kişisel düzeyde kullanmak da mümkündür.

Gerçekleştirmek istediğiniz faaliyetlerin bir listesini yapın ve her biri için bir son tarih belirleyin. Sadece ulaşılamaz olanı elde etmeye çalışmamaya dikkat edin. Bu tutum, kişisel ve mesleki gelişiminizi engeller.

Her iki ayda yeni bir kitap okuyun, her hafta bir sosyal etkinliğe gidin veya ardından her gün farklı fiziksel egzersizler yapın. Tüm bu aktiviteler, konfor alanınızdan çıkmak için uygulamaya koyabileceğiniz şeylerin örnekleridir.

11. Sosyal medyadan uzak durun!

Bu bir sır değil. İnternette çok fazla zaman geçiriyoruz ve bu, doğada veya kitap okuyarak geçirebileceğimiz zamanı kesintiye uğratıyor.

Ters yöne gidin ve birkaç saat, hatta birkaç gün sosyal medyadan uzak durun. Örneğin, farklı insanlarla etkileşim kurmak, toplum hizmeti yapmak, spor yapmak veya yemek yapmayı öğrenmek için bu tempoyu kullanın.

Teknoloji, toplumumuzun evrimi için esastır, ancak akıllıca kullanılması, insanlar arasındaki etkileşimleri iyileştirmesi ve onları uzaklaştırmaması gerekir.

Sosyal medya profillerinizi takip etmek için kısa bir zaman ayırırsanız, profesyonel eğitime ve kişisel projelere yatırım yapmak için daha fazla zamanınız olacağını göreceksiniz. Başlamak için yarını beklemeyin!

Konfor alanınızdan çıktığınızda birçok konuyu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu zamanlarda, kendinizi her gün istediğinizi elde etmeye adamanız gerekir. Bu gönderideki 11 ipucunu takip edin ve bunu yapmanın en iyi yolunu bulun.

Makaleyi paylaş