Kariyer Kolejleri ve Çalışma İzinleri

Eğitimin bir parçası olan ve öğrencinin uygulamalı olarak eğitim alabileceği sisteme Co-Op denilmektedir. Öğrencilerin birçoğu bu eğitimin çalışma izni getirdiği yanılgısına kapılmaktadır. Co-Op, programın yarısını kapladığından ötürü öğrenciler bu yanılgıya düşmektedirler.

Kariyer Kolejleri

İlgili olduğunuz alanda uzunca bir eğitim almadan da çalışmaya başlama imkanız bulunmaktadır. Kısa bir eğitimin ardından part-time olarak çalışma imkanınız bulunmaktadır. Eğitimleri sona erdiğinde öğrenciler göçmenlik bürosundan çalışma izni almak zorundadırlar. Kariyer kolejlerinde vize talepleri daha zorlayıcı olmaktadırlar. Düşük maliyetleri sebebiyle herkesin tercih edebilecekleri Kariyer kolejleri için vize onayı alınması oldukça zordur.

Aman Dikkat!

Kısa dönemden oluşan ve eğitim içerisindeyken çalışabileceğiniz bu iş izinlerini, mezuniyet sonrası çalışma izinleri ile kesinlikle karıştırmamanız gerekmektedir. Mezuniyet sonrası çalışma izni diğerleri gibi geçici bir izin olmamaktadır.

Kariyer Koleji İçin Dil Yeterliliği…

Genel olarak 6,0 ila 6,5 arasında değişen bir İngilizce seviyesi bulunmaktadır. Dil okulları ile anlaşması olan kariyer kolejleri ise öğrenciye biraz daha esnek davranılabilmektedir. Örneğin 6,0 istenilen seviyede öğrenci 5,5 yapmış ise bu konuda istisnalar uygulanmaktadır. Öğrenci açığını, ekstradan dil eğitimleriyle tamamlama imkanına sahip olmaktadır.