Yurtdisiegitim.net

Kanada’da Kitchen And Bath Design Programı

Eduport Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çelik Kanada’da Kitchen And Bath Design Programı ile ilgili bilgi veriyor. Bahadır Çelik’in konu hakkındaki videosunu izleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz! 

“Günümüz spesifik eğitimlerin zamanı. Genel geçer eğitimler artık popülerliğini yitiriyor. Çünkü mezun sayısı çok fazla. Rekabet fazla oluyor. Rekabet de aynı zamanda alacağınız maaş oranını düşürüyor. Dolayısıyla az maaş için çok çaba sarf ederek işe yerleşmeye çalışıyorsunuz.  Bundan ötürü de spesifik eğitimler almanız gerekiyor. Sözgelimi 1 senelik Kitchen and bath desingn programı olabilir. Yani mutfak ve banyo tasarımı. Gerçekten de çok dolu ve iyi bir program. Bu eğitim Kanada’da sadece 2 okulda veriliyor. Bu eğitimden mezun olan kişilerin ne kadar ender bulunan personeller olacağı da kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Kitchen and bath desingn, özellikle iç mimari mezunu olanlar için çok cazip bir programdır. Kısa süreli bir eğitim alayım, Kanada’da çalışma iznim olsun, sonra da göçmenlik başvurusunda bulunayım, çok büyük maliyetler de ödemeyeyim gibi düşünceleri olanlar için de son derece uygun bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Programın toplam süresi 2 sömestr’dır. Co-op yok ama kendi içinde buna benzer pratikleri var. Tezsiz de bir program. Üniversite sonrası alınan programların tamamı tezsiz programlardır. Tezli programlar sadece üniversitelerde olur.   Bu anlamda biz bunları tezsiz master olarak adlandırıyoruz. Çünkü college sertifika dediğimizde insanlar standart sertifika programları gibi algılıyor. Bunlar öyle programlar değil. 1 yıllık bu programdan sonra 1 senelik çalışma izni veriliyor. Üniversite sonrası alınan programlarda başvuru koşullarında post secondary diploma vardır. Yani lise sonrası diplomaya sahip olmak demek. 2 senelik mezunsanız da bu tip diploma programlarına başvurabiliyorsunuz.  Mesela Türkiye’de iç mimari yönetimi gibi bir program bitirdiyseniz başvuru yapabiliyorsunuz. Çünkü elinizde diplomanız var. Fakat bitirdiğiniz bölümler dizaynla alakalı olmak zorunda. İç dizayn ve iç mimari ila alakalı bir bölüm olmak zorunda. Çünkü çok spesifik bir eğitim alacaksınız.

Bu tip programlarda zaman zaman portfolyo istenebiliyor. Sanat ve yaratıcılıkla alakalı programların çok büyük bir çoğunluğunda portfolyo istenir. Bu tür mimari ve dizaynla alakalı bölümlerde; okul zamanında yaptığınız çizimleri, sonrasında yaptığınız çizimleri, bitirdiğiniz projeleri sunuyorsunuz. Portfolyo bazen direkt ön başvuru koşulu olarak istenmez de, sizin diğer ön koşulları sağlayıp sağlamadığınıza bakılır ve sonradan da talep edilebilir.

Bu programda 1 yılda 12 ders içeren bir program var. Ve bunların hepsi gerekli dersler. Kitchen design en spesifik derstir diyebiliriz. Yani mutfak tasarımı nasıldır, nasıl yapılır konusunda size 42 saat ders verilir. Bu son derece yoğun bir eğitimdir. Bu eğitimler katılımcı eğitimdir yani öğrenci sürekli katılıma teşvik edilir. Sürekli ödev ve projeler içerisinde oluyorsunuz. Grup ödevleri, grup projeleri alarak bu programı hakkıyla öğreniyorsunuz. Ve tüm bunları özümsemeden mezun olamıyorsunuz.

Bir diğer ders ise bath design yani banyo tasarımı.Ön görümleme, maliyet, sürdürülebilir materyallerin mutfak ve banyo için kullanımı, bilgisayar yardımlı dizayn, profesyonel pratik ve pazarlama gibi dersler de görülüyor. İşin sadece dizaynı değil pazarlamasını da öğreniyorsunuz.Spesifik programların kariyer imkanları daima yüksektir. Bunun meyvelerini daima alırsınız.”

Makaleyi paylaş