Diğer ülkelerde tıp eğitimi almak istediğiniz takdirde sizden lisans diplomanız istenmektedir. Türkiye’deki lisans eğitiminizin ardından bir kez daha yurtdışında tıp eğitimi alarak zaman kaybı yaşayacaksınızdır. İngiltere ise öğrencinin lise mezuniyetinin ardından direkt olarak tıp eğitimine kabulünü sağlamaktadır.
Sadece İngiltere’de 32 Fakülte!
Sağlık sektörüne doktor yetiştirmek amacıyla eğitimlerine ve çalışmalarına devam eden toplamda 32 farklı fakülte bulunmaktadır. Fakültelerin kapıları yabancı öğrencilerine her daim açık olmaktadır.
Eğitim 5 Yıl!
Beş yıllık eğitimin ilk iki yılında sadece akademik eğitim verilmektedir. Akademik eğitimin ardından öğrenciler 3 yıl boyunca kliniklerde eğitim görerek uygulamalı olarak kendilerini geliştirme imkanına sahiptirler.
Başvurular UCAS Aracılığı İle..
Avrupa ülkelerinde yer alan öğrencilerin, üniversiteye başvuru için kullandıkları platform olan UCAS, başvurularını 15 Ekim’de açmaktadır. UCAS üzerinden başvuru yapan öğrencilerin genel olarak beş program seçme hakkı bulunmaktadır. Öğrenci tıp eğitimini tercih ediyorsa bu sayı 4’e düşmektedir.
A-Level Ya Da IB Gerekli!
İngiltere’deki tıp eğitimine kabul edilmek istiyorsanız Türkiye’deki liselerin IB bölümünden mezun olmanız gereklidir. Ya da dileyen öğrenciler A-Level programı sayesinde denklik durumunu sağlayabilmektedirler. Türkiye’deki lise mezuniyetinizin IB veyahut A-Level olmadığı sürece hiç bir geçerliliği olmamaktadır.
Okulun Kendi Sınavı Da Olabilir…
Okula kabul edildikten sonra ise bazı özel sınavlara da girebilme ihtimaliniz bulunmaktadır. Kimi okullar giriş aşamasında öğrencilerini dil sınavlarına veyahut seviye sınavlarına tabi tutmaktadır.
Eğitim Bitti. Peki Ya Sonra?
Beş yıllık eğitimin ardından öğrenciler 2 yıl süren Foundation eğitimine geçiş yapmaktadırlar. Klinik eğitimi içeren Foundation’da öğrenciler uzmanlık alanlarını belirlemektedir. Seçtiğiniz uzmanlığın son sınavına girerek tıp eğitiminden mezun olabilirsiniz…