Yurtdisiegitim.net

İngiltere ve Türkiye Arasındaki Eğitim Sistemi Farklılıkları

İngiltere ve Türkiye Arasındaki Eğitim Sistemi Farklılıkları: Problem sorusu çözerken problemi okuyup anladıktan sonra matematiksel veyahut mantıksal işlemleri yapıp doğru olan şıkkı işaretliyorsunuz. Ülkemizde kabul gören sınav sistemi aynen bu şekildedir. Ve eğer doğru şıkkı işaretlediyseniz örneğin 5 puanın sahibi oluyorsunuz. İngiltere’de ise sorunun cevabı dışında birçok aşamadan da puan alma hakkına sahipsiniz… Soruyu çözerken kullandığınız yöntem, cevap aşamaları ve son olarak cevabınız da hesaba katılarak ayrı ayrı puanlandırma yapılmaktadır. Sorunun cevabı için öğrencilere verilen puan sadece 1’dir. Geriye kalan puanlar ise sorunun çözümüne dağıtılarak öğrenciye puanları verilmektedir.

Karmaşık Olmayın!

Soru çözerken ve yazı yazarken karmaşık bir yol kullanan öğrenciler için puan dağılımı sistemi dezavantaj olarak görülmektedir. Yazının anlaşılmazlığı yüzünden öğrenciler kimi zaman eğitmenlerinden 0 puan alabilmektedir.

Ezber Her Yerde!

Ülkemizin eğitim sisteminde yer alan ezber yöntemi İngiltere’de de bulunmaktadır. Sözel derslerde konuların yoğun olması sebebiyle her öğrenci ezber yapmak zorunda kalmaktadır. Konuların anlaşılırlığı için ezberleme yapmak oldukça önemli bir husustur. Önemli olan öğrencinin yaptığı ezberi günlük yaşantısına taşıyarak hafızasında tutabilmesidir. İngilizce yeterliliği az olan yabancı öğrenciler için ezber yapmak epey güç olabilmektedir…

Formülleri Ezberlemek Zorunda Değilsiniz!

Fizik ve matematik gibi derslerde yer alan formüller için okul, öğrencilerine formül kitapları teslim etmektedir. Önünüzde duracak olan kitaptan dilediğiniz tüm formülleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Soru çözümünde hız kazanmak isteyen öğrenciler için ezberleme yapmak kimi zaman daha mantıklı bir adım olarak görülmektedir.

Derslere Bağlı Değişen Puan Sıralaması!

Sınıfın sağlamış olduğu başarı oranına göre bireysel başarı puanları belirlenmektedir. Örneğin tüm sınıfın o dersten zorlandığını düşünürsek %60’lık oranında sağlanan başarı A+ (pekiyi) anlamına gelebilmektedir. Herkesin kolaylıkla başarı sağladığı derslerde ise ancak %90’lık bir başarı A+ kazandırmaktadır.

Gidilmeden Anlaşılmaz!

Öğrenciler İngiltere’ye gitmeden yapamayacakları düşüncesine kapılmaya başlayabilirler… Her öğrencinin korkuları ve acaba diye düşündükleri anları olabilmektedir. İlk dönemi atlatan öğrenciler ikinci döneme geçtiklerinde kendilerinde ve derslerinde olan değişimin farkına varacaklardır. Yine de başarı sağlayamadığını düşünen öğrenciler için de okul tarafından düzenlenen bireysel eğitimler de mevcuttur.

Makaleyi paylaş