GMAT Skorunun Yanındaki Yüzde İşareti Ne Anlama Geliyor?

GMAT, yurt dışında ve Türkiye’de İşletme ve Yönetim alanlarında yüksek lisans eğitimi alacak öğrenciler için geçerli olan bir sınav türüdür. Çoğu okullar başvuru koşullarında GMAT sınav sonuçlarını talep etmektedir. GMAT sınavı toplamda dört bölümden oluşan ve öğrencilerin internet üzerinden katılabileceği online bir sınav olmaktadır. GMAT sınavına isteyen her öğrenci katılabilmektedir. On sekiz yaşını doldurmamış öğrencilerin velilerden alınan izin belgesiyle sınava girmesi zorunludur!

Sınav Ne Zaman?

İnternet üzerinden katılım sağlanan GMAT sınavına, yılın birçok zamanında katılım sağlayabilirsiniz. Sene içerisinde en fazla 5 kez sınava katılma hakkınız bulunmaktadır! Her katılımınızın ardından bir sonraki sınava geçiş için aradan en az 16 günün geçmesi gerekmektedir. Ola ki sınavdan 800 tam puan aldıysanız, tekrardan sınava girebilmek için tamı tamına 5 yıl beklemeniz gerekmektedir. Bunun sebebi ise sınav sonuçlarınızın 5 yıl geçerli olmasıdır.

Ücret ve Ödeme…

Kolaylıkla katılım sağlayacağınız GMAT sınavına giriş ücreti 250 dolar olarak belirlenmektedir. Sınav ücretini kredi kartı, havale veya debit kart sayesinde gerçekleştirebilirsiniz… Randevu sistemi ile giriş yapılan sınavda size verilen tarihi kaçırdıysanız tekrardan bir randevu ayarlayabilirsiniz. Yeniden ayarlayacağınız randevu günü için tekrardan ücret ödemeniz gerekecektir! Randevu işleminizi telefon üzerinden yenilemek veyahut iptal etmek isterseniz ekstradan 10 dolar ek servis ücreti ödemek zorundasınız!

Toplamda Dört Bölüm!

Sınavda Analitik Yazı, Bütüncül Mantık, Sözel ve Sayısal olmak üzere toplamda dört bölüm bulunmaktadır. Dört bölüm için öğrencilere ayrılan toplam süre 3 saat 30 dakikadır. Bilgisayar üzerinden yapılan sınavda geçtiğiniz sınav sorularına tekrardan geri dönüş yapamazsınız!

Sonuçlardaki % İşareti Nedir?

GMAT sınav sonuçlarını iki aşamada öğrencilere sunmaktadır. İlk resmi olmayan sınav sonuçlarında iki bölümün puanlaması yer almamaktadır. Bu sonuçlar çıktığında öğrenciler ücret karşılığında resmi olmayan sınav sonuçlarına erişim sağlayabilmektedir. İkinci resmi olan sonuçlarda ise öğrencilerin aldığı genel puan durumu açıklanmaktadır. Puan tablosunda öğrencinin Ölçekli Skor (Scaled Score) ve Yüzdelik (Percentile) sonuçları yer almaktadır. Ölçekli skorda öğrencinin sınavdan genel olarak kaç puan aldığı yer alırken, yüzdelik kısımda ise ne kadar öğrencinin sizden düşük veya sizinle aynı puanı aldığını görebilirsiniz…