Yurtdisiegitim.net

Malta’da Mühendislik Eğitimi

Yurt dışında eğitim almak son yılların popüler eylemleri arasında yer almaktadır. Bunun en büyük sebebi ise kesinlikle mezuniyet sonrasında bir farklılık yaratma ihtiyacıdır. Çünkü artık herkes üniversite okumaktadır ve bu durumda iş bulma konusunda işverenler farklı arayışlara girmektedir. Bu sebeple de insanlar üniversite eğitimlerini yurt dışında tamamlayarak kendi içlerinde bir farklılık yaratmayı amaçlamaktadır.

Yurt dışı eğitimi konusunda da Malta oldukça dikkat çeken bir ülke olmayı başarmıştır. Ülkedeki köklü üniversite Malta Üniversitesi bu konuda öğrencilere en iyi eğitimi vermek için çaba harcamaktadır.

Eğer siz de Malta’da eğitim almaya karar verdiyseniz ve özellikle mühendislik alanında eğitim almayı istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Yazımızda Malta’da mühendislik alanında eğitim alabileceğiniz bölümleri listeledik. Buyurun yazımızın devamına;

  • Elektronik Sistem Mühendisliği

Elektronik Sistem Mühendisliği, sayısal ve analog elektronik ilkelerine odaklanır ve hızla genişleyen BT tabanlı ekonomi ışığında elektronik devreleri tasarlamak, simüle etmek, uygulamak ve değerlendirmek için gerekli becerileri sağlar. Geleneksel elektronik alanlarındaki konuları ele alıyor olsa da, ders fiziksel ve bilgisayar tabanlı sistemler arasındaki bağlantıyı köprü kurmaya odaklanarak endüstriyel gereksinimler için özel olarak uyarlanmıştır.

Sonuç olarak, ders, programlama üzerine güçlü bir vurgu ile birlikte sensörler, enstrümantasyon ve ölçüm, dijital işlemciler ve arabirim modülleri içerir.

  • Makine Mühendisliği Bölümü

Makine mühendisliği geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu alanlar şunlardır;

  1. Denizcilik bilimleri
  2. Otomotiv
  3. Enerji
  4. Robotik ve Otomasyon
  5. Yapısal bütünlük
  6. Multi-fizik
  7. Uzay Bilimleri
  8. İnşaat
  • Endüstri ve İmalat Mühendisliği

Endüstri ve imalat alanında en iyi eğitimi vermeyi hedeflemektedir.

  • Endüstriyel Elektronik Güç Dönüşümü

Endüstriyel Elektronik Güç Dönüşümü Departmanı, IEPC, Malta Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bir parçasını oluşturur. IEPC, şu alanları kapsamaktadır: Güç Elektroniği ve Dağıtık Üretim; Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Güç Sistemleri ve Izgara Entegrasyonu (RES); Elektrikli Makineler ve Sürücüler ve Elektrik Hizmetleri.

Bölüm, hem yerel hem de uluslararası ortaklarla ve akademik / araştırma kurumlarıyla işbirliği içinde ders verme, araştırma ve yeniliklere katkılarından dolayı bu alanlarda mükemmellik sağlamaya çalışmaktadır.

  • Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü (DMME) 1992 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde malzeme mühendisliğinde akademik ve araştırma yeteneği sağlamak üzere kurulmuştur.

Bölüm personeli materyal biliminin temellerinden nanomalzemelere ve biyomalzemelere kadar lisans ve lisansüstü düzeyde çalışma birimleri sağlar ve lisansüstü düzeyde akademik araştırmalar desteklenir.

Araştırma alanları arasında malzeme bozulması, yüzey mühendisliği, lazer işleme ve kompozitler bulunmaktadır ve okul, bu alanlardaki sanayi ve araştırma kurumlarıyla aktif olarak işbirliği içindedir.

Laboratuarlar, diğer fakülteler ve yerel endüstri tarafından yapılan araştırmaları, malzemelerin davranışı, özellikleri, bozulması, testi ve karakterizasyonu konularında uzmanlık sağlayarak desteklemekte ve malzeme seçimi ve malzeme işleme tekniklerinin uygulanmasını sağlayacak malzeme mühendisliği tekniklerinin uygulanmasını desteklemektedir.

  • Sistem ve Kontrol Mühendisliği

Bu bölüm sistem teorisi, sinyal işleme, sistem modelleme, otomatik kontrol ve makine istihbaratının disiplinler arası uygulamalarını içeren modern Sistem ve Kontrol Mühendisliği alanındaki öğretim ve araştırmalar üzerine yoğunlaşmaktadır.

Sistemler ve Kontrol, mümkün olduğunca otomatik olarak ve otonom biçimde çalışabilen karmaşık sistemlerin veya süreçlerin tasarımında ve geliştirilmesinde ve aynı zamanda farklı sinyallerden yararlı bilgilerin çıkarılmasına yönelik hesaplama tekniklerinin geliştirilmesine yönelik zorlukları ele alır.

Bunlar endüstriyel ekipman ve robotik sistemler için otomatik kontrolörler; sayısallaştırılmış görüntü ve videoların otomatik yorumlanması; hava, boşluk, kara ve deniz araçlarının kontrolü; fizyolojik sinyallerle protez kontrolü için biyomedikal cihazlar; beyin-bilgisayar arabirimi ve çok daha fazlası anlamına gelmektedir.

Ayrıca mühendislik fakültesi dışında İletişim ve Bilgisayar Mühendisliği fakültesinde de farklı pek çok mühendislik eğitimi alabilirsiniz.

Makaleyi paylaş