Kanada’da Bachelor Of Building Science Programı

Kanada’da Bachelor Of Building Science Programı: Kanada’nın ilk yapı bilimi lisansı.

Süre: 4 Yıl

İlgi Alanları: Mühendislik ve Mimarlık

Yapı Bilimi Lisansı Nedir?

Yapı Bilimleri Lisans programı, öğrencilere, insan konforunu ve sürdürülebilirliğini en üst düzeye çıkarmak için tasarımdan inşaat ve sistem entegrasyonuna kadar tüm bina inşaatının tüm yönleri hakkında geniş bir bilgi tabanı sağlamak için tasarlanmıştır. Öğrenciler, inşaat yapı alanında iki zorunlu Co-op dönem ile deneyimli olarak  çeşitli kariyer seçeneklerini sağlayan bir derece ile mezun olacaklardır.

Genel Yapı

Kanada’nın ilk İnşaat Bilimleri Lisans programı olan bu dört yıllık Fen Bilimleri Lisans derecesi, bina tasarımı, inşaat, insan konforu ve sürdürülebilirliğin tüm yönlerini öğretmek için tasarlanmıştır. Genellikle yüksek lisans düzeyinde eğitim veren bir Lisans derecesi programıdır.

Bu  lisans derecesi, laboratuvarlarda uygulamalı şekilde ve az mevcutlu sınıflarda işlenecektir..Öğrencilerin bina ekosistemlerine,  yapı ve inşaatın farklı yönleri hakkında geniş bilgi kazanmasına odaklanacaktır.

Programda bir öğrenci olarak, mimariye, inşaat metodolojilerine, bina yapılarına, sürdürülebilirliğe çalışacak ,bilim ve mühendislik ilkeleri, profesyonellik ve metodolojiler matematiğin temelleri, teknik yazı, bilgisayar uygulamaları, yapı çerçeveleri ve yapıları, jeoteknik mühendisliği ve malzeme bilimi, sürdürülebilir tasarım, botanik, yenilenebilir enerji, şehir planlama ve bina bilgi modellemesi, iş temelleri, proje planlama ve yönetimi, araştırma ve liderlik becerilerini  öğreneceksiniz.

Öğrencilerin Projelerinde Yer Alan Konular

  1. Çatılar, duvarlar, temeller ve camlar gibi bina zarf sistemlerinin (konut ve ticari) değerlendirmelerini de içeren bina durumu hakkında değerlendirme ve raporlama (tasarım detaylarının gözden geçirilmesi, görsel durum araştırması, kızılötesi termografi, yıkıcı ve yıkıcı olmayan testler yapılması).
  2. Geleneksel ve yenilikçi sürdürülebilir bina uygulamaları ile konut ve ticari binaların bina enerji performansını arttırması.
  3. Yapı dokusunda yoğuşma çözümlerinin farklı senaryolarda değerlendirilmesi.
  4. Malzemelerin ısıl performansını çeşitli koşullar altında (nem içeriği, hava koşulları, iç koşullar) ve farklı bölgeler için değerlendirilmesi.
  5. Bina performansında ileri enerji verimli malzeme, sistem ve yöntemlerin değerlendirilmesi: Aktif sistemler (mekanik) ve mevcut iç ve dış koşullar ile etkileşime giren pasif elemanlar (malzemeler, tasarım vb.) arasındaki ilişki, termal ve enerji bina performansını tanımlaması.
  6. Pratik küçük ölçekli yenilenebilir enerji uygulamaları (bölgesel enerji, konut ve ticari küçük ölçekli kullanımı).
  7. Sürdürülebilir tasarım için enerji geri kazanım sistemlerinin araştırılması.
  8. Kanada’daki termal depolama potansiyel fırsatlarını değerlendirmesi.
  9. Kanada’nın farklı bölgelerinde pasif güneş tasarımı ile ilgili potansiyel iyileştirmeleri.
  10. Yeşil bina örnek olay incelemeleri: Bina Tasarım Süreci ve Kanada binanın kıyaslama sistemini kullanarak değerlendirmesi.
  11. Enerji yönetimi, sürdürülebilirlik ve konut ve ticari binalara uygulanan enerji korunumunda endüstriyel çözümlerin teknik değerlendirmesi.
  12. Bina performansını etkileyen bina hataları ile ilgili olası çözümleri değerlendirin ve karşılaştırılması.
  13. Enerji verimliliği yüksek malzeme ve sistemlerin uygulanmasında ortaya çıkan ısıl konforun değerlendirilmesi.
  14. Bina bilimi ilkelerinin uygulanmasının yanı sıra can güvenliği ve bina koduna uyumu içeren bina zarfı arızalarının araştırılması.
  15. Binanın onarımının yönetimi ve planlanması (rezerv fonu çalışmaları) yapılması.
  16. Sürdürülebilir çözümlerin tasarımı ve gözden geçirilmesi (örneğin, LEED bina zarf dayanıklılığı kredisi içeren yansıtıcı çatı kaplama dahil ticari uygulamalar için çatı kaplama).
  17. Bir enerji denetiminden kaynaklanan enerji yönetimi planlarını gözden geçirmesi ve uygulanması (pre-fonksiyonel ve fonksiyonel bina sistemleri devreye alma ilkelerini uygulamak).
  18. Potansiyel enerji tasarrufu ölçümlerinin potansiyel faydalarını ve etkilerini değerlendirmesi.
  19. Yapı kaplama bileşenleri tasarım detaylarının olası etkilerini değerlendirmesi (ısıl direnç, astarların hava ve buhar geçirgenliği, malzemenin nem/küf hassasiyeti).
  20. Sistem olarak çalışan binadaki mekanik ısıtma havalandırma ve iklimlendirme uygulamalarının etkilerini ele alınması.
  21. Bina sistemlerinde (örn, Hidrotermal modelleme, hava bariyeri testi, su penetrasyonu) ısı ve nem akışını analiz etmesi ve yorumlaması.
  22. Yıllık bina performans incelemesi  ve hazırlaması.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NjA4CL6xZbI[/embedyt]