Çevrimiçi Ders Çalışırken Performansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

yazar:

kategori:

Uzaktan eğitimin tüm dünyada ne kadar önemli hale geldiğini sürekli konuşuyoruz. Ve bugün, uzaktan eğitim (çevrimiçi) söz konusu olduğunda başarılı olabilmeniz için onlara derinlemesine bakacağız.

Uzaktan Eğitimin bir trend haline gelmesiyle birlikte , bu eğitim türünü seçen öğrenciler, bu modaya uygun öğrenme biçimi ve zorlukları konusunda kendilerine yardımcı olabilecek yöntemler ve stratejiler arıyorlar.

Ancak göreceğimiz ipuçları, uzaktan eğitim öğrencileri için faydalı olmasının yanı sıra, evde ders çalışırken konsantre olmakta güçlük çekebilecekleri için sınıf içi ders alan kişiler tarafından da kullanılabilir.

Bu zorluğu yaşayanların önündeki engel genellikle nasıl hazırlanacağını bilmemek, motivasyon bulamamak ve her yerde bulunabilecek dikkat dağıtıcı şeyler değil mi?

Bunun bilincinde olarak, daha iyisini yapmanın imkansız olduğunu düşünenler için değerli ipuçları içeren pratik bir rehber hazırladık.

Çevrimiçi nasıl çalışacağınızı öğrenin:

1- Bir planınız olsun!

Üniversite için, aldığınız herhangi bir ders veya hayatta verdiğiniz herhangi bir karar için planlama, doğru yolu seçmenize ve kendinizi yolculuğa hazırlamanıza yardımcı olur.

Bazı insanlar planlamayı kolay bulurken, diğerleri çok fazla değil ve ikincisi bu kılavuzdaki tavsiyeye en çok ihtiyaç duyanlardır. Planlama, yolu değerlendirmek ve gelecek için bir kıstas oluşturmak anlamına gelir.

Bunu aklımızda tuttuğumuzda süreci daha akıcı hale getiriyoruz ve olası tuzakların üstesinden gelmek daha kolay hale geliyor.

Aşağıdakiler, uzaktan eğitim planlamasının bir parçasıdır:

  • Net bir hedefiniz olsun. Örneğin, “Kendimi bu kursa adayacağım çünkü 3 yıl içinde bu alanda çalışmak istiyorum”; veya “Bu konuyu çok seviyorum ve bu konuda uzmanlaşmak istiyorum”; veya; “Bütün okul derslerini iyi notlarla geçmek istiyorum”. Bunlar, gerçekten istediğiniz bir şeyi eklediğiniz yaşam hedefleri veya basit şeyler olabilir.
  • Çalışmanız gereken her şeyi önceden öğrenin. Programınızı bilin, ders açıklamasını, konunun öğretim planını okuyun ve gerekli didaktik materyalleri edinin.
  • Görevlerinizi siziniçin en uygun şekilde düzenleyin. Örneğin, en karmaşıktan en kolaya veya tam tersi.
  • Planlamanıza yardımcı olacak araçları kullanın. Önerdiğimiz birkaç tanesi Google Keep , Evernote , Trello ve Todoist’tir . Bu uygulamalar ile hayatınızı kolaylaştıracak listeler oluşturabilir ve görevleri düzenleyebilirsiniz. Her akıllı telefonda yüklü olan takvim, hatırlatıcılar ve çalar saat gibi görevlerinizi size hatırlatabilecek araçları da kullanabileceğinizi söylemeye gerek yok.
  • Kurallar oluşturun. Örneğin, hafta içinde erken kalkın, o gün için planlanan materyali incelemeyi bitirmeden en sevdiğiniz dizileri izlemeyin, vb. Ezberlemenize yardımcı olması için görünür bir yere notlar yazın.

2- Zamanınızı düzenleyin!

Planlamayı bitirdikten sonra, ders çalışmak için günlük rutininizden zaman ayırmanın zamanı geldi. Çalışma planınızı uygulamaya koymak için onu değiştirmeniz veya bazı şeylerden vazgeçmeniz gerekebilir .

Uzaktan eğitim (çevrimiçi) kurslarının sağladığı esnekliğe rağmen, görevlerinizi yapmak için bir programınız yoksa hedefiniz kaybolabilir. Görevleriniz daha sonra birikecek ve uyandığınız zaman çığ gibi büyüyecek.

Bu yüzden, üzgün olmaktansa güvende olmak daha iyidir! Bunu yapmanın en iyi yolu da kendi programınızı oluşturmaktır, bu sadece çalışma zamanlarınızı veya günlük aktivitelerinizi içeren bir program olabilir.

Her şeyi dahil etmenizi öneririz, çünkü böyle yaparak rutininiz bir bütün olarak optimize edilecektir. Nasıl bir program oluşturulacağınızı kontrol edin:

  • Yatay bir çizgide haftanın günlerini ve dikey bir sütunda zamanları içeren bir tablo oluşturabilirsiniz.
  • Uyanma saatiniz, yatma saatiniz, yemek yeme saatiniz, ders çalışma ve dinlenme gibi en önemli günlük aktivitelerinizi tanımlayın.
  • Her gün ne çalışacağınızı belirleyin.
  • Daha sonra, güne hazırlanabilmeniz için masanızı görünür bir yere, tercihen uyanır uyanmaz göreceğiniz bir yere koyun.
  • Dilerseniz sadece çalışma saatlerinizi içeren bir program oluşturun ve her gün ne çalışacağınızı tanımlayın. Görev tamamlandığında işaretlenecek hedefler olarak onay kutuları da oluşturabilirsiniz.

3- Doğru zamanda doğru şeylere öncelik verin!

Önceliklendirme, seçim yapmak anlamına gelir. Neye öncelik vermeniz gerektiğini sizden başka kimse bilmiyor, bu yüzden bunu yapmak zorunda kalacaksınız, ancak doğru seçimleri yapmaya çalışın.

Öte yandan, aşırı yüklenmişseniz, yorgun hissediyorsanız ve performans açısından hiçbir yere gitmiyorsanız, önce ara vermeyi, başka aktiviteler yapmayı ve kendinizi daha iyi hissettikten sonra çalışmaya geri dönün.

4- Uygun bir çalışma alanınız olsun!

Kesin olan bir şey var: Evde çevrimiçi ders çalışmak isteyenlerin mutlaka bir masa, rahat bir sandalye, iyi bir aydınlatma ve en önemlisi sessiz olan bir alanı olmalı.

Bazen kanepenizi, yatağınızı, hatta otobüste bile tercih edebilirsiniz; Sonuçta, çevrimiçi ders çalışmanın avantajlarından biri, nasıl ve ne zaman çalışacağınızı seçebilmektir.

Ancak bazen sırtınızı incitmemeniz için uygun bir alan ve daha iyi konsantre olmanıza yardımcı olacak huzurlu bir alan gerekir. Bundan %100 yararlanacak olan sizsiniz ve içeriği daha iyi özümseyeceksiniz, çalışmalarınızda daha iyi olacaksınız ve sağlığınıza da dikkat edeceksiniz!

5- Sınırlarınızı bilin!

Bazen amacımıza daha hızlı ulaşmak için veya başka nedenlerle arabayı atın önüne koymak istesek de, aşırıya kaçmak asla iyi değildir.

Sınırlarınızı bilmek, yapmaya karar verdiğiniz şeyi analiz etmek ve gerçekle karşılaştırmak anlamına gelir. Bir şey sizin için iyi değilse ne zaman duracağınızı ve hatta değiştireceğinizi bilin.

İyi performansın, sınırlarınızın izin verdiği şeylere özel bağlılığınızla doğrudan bir ilişkisi vardır.

6- Dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının!

Dikkat dağınıklığı sınıfta bile yaygındır. Bağlantılı dünyamızda, dikkat dağıtıcı şeyler sınıfın dışında çevrimiçi daha da fazladır.

Performansınızı artırmak için yapmanız gereken, dikkatinizin dağılmaması için elinizden gelenin en iyisini yapmaktır. Bunu yapmak için birkaç strateji vardır:

  • İnternetteyken, araştırdığınız şeyle ilgisi olmayan tarayıcı sekmelerini, programları ve uygulamaları kapatın;
  • Cep telefonunuzu sessiz modunu açın veya sizden uzağa koyun;
  • Bir seferde bir aktivite yapın;
  • Gürültüsüz bir ortamda ve diğer insanlardan uzakta çalışın;

7- Mola verin!

Daha önce de belirtildiği gibi, çevrimiçi ders çalışırken ara vermek son derece önemlidir. Nörobilim, beynimizin yalnızca kısa süreler için, yaklaşık 50 ila 60 dakika arasında konsantre olabildiğini, bu süreden sonra dikkatin kaçınılmaz olarak kaybolduğunu açıklar.

Aktif odaklanmayı sürdürmek için, bu konsantrasyon döneminden sonra farklı bir şeyler yapmak ve beyninizi dinlendirmek için ara vermeniz önerilir.

Ayrıca sağlıklı beslenmek ve bol su içmek de bunun bir parçasıdır. Bu molaları bir şeyler atıştırmak için kullanın ve ardından sıkı çalışmaya geri dönün.

8- Önemli bir şeyi son dakikaya ertelemeyin!

Bir şeyi son dakikaya bırakmak muhtemelen iyi sonuçlar doğurmaz. Kötü teslimatlardan, iş birikiminden ve stresten kaçınmak için büyük ve en önemli faaliyetleri aşamalı olarak yapmaya çalışın.

Özellikle mümkün olan en iyi sürümü sunmak istiyorsanız. Yapmanız gereken şeyin önemini, görevin boyutunu değerlendirin ve planlamanızda buna ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini düzenleyin.

Bu özen, işinizde daha büyük bir mükemmellik olasılığı sağlayacaktır.

9- Sorularınızı her zaman netleştirin!

Sorularınız olduğunda, öğretmeninize, bir uzmana sormaktan veya tartışma forumlarına başvurmaktan, kurs sınıf arkadaşlarınızla konuşmaktan veya Google’da arama yapmaktan çekinmeyin. Her soru önemlidir ve bilgi aramak sizi yalnızca çalıştığınız konuda daha iyi hale getirecektir.

10- Bilginizi genişletin!

Aslında performansınızı etkileyecek bir şey, çalıştığınız konu hakkında daha fazla şey öğrenmektir. Belki hemen bilginizi genişletmekle ilgilenmeyeceksiniz, ancak bazen konuyla ilgili çevrimiçi diğer materyalleri araştırmak farklı bir bakış açısına sahip olmanızı sağlayabilir. Bir konuda bahsedilen, bilmediğiniz konuları öğrenmeye çalışmaktan asla vazgeçmeyin.

Teknoloji bize kesinlikle herhangi bir konuyu aramak için inanılmaz bir olanak sağlıyor; neden bunu kendi yararına kullanmıyorsun?

Videolar, filmler, podcast’ler, bloglar vb. gibi diğer formatları arayın. İlginizi çekmenin ve çalışmayı daha az sıkıcı hale getirmenin yanı sıra, entelektüel gelişiminiz için harika olan kültürünüzü ve bilginizi genişleteceksiniz.

11- Ödevini yap ve öğrendiklerini uygulamaya koy!

Çevrimiçi ders çalışmaya ek olarak, ödevinizi yapmak, konu materyalini ezberlemenize yardımcı olmak için çok önemlidir. Bir konuyu tam olarak ezberlemediğinizi hissettiğinizde, tüm ders alıştırmalarını yapın, başkalarını bulun ve gerekirse yapın.

İçeriği özümsemenin başka bir yolu da teoriyi uygulamaya koymaktır. Yapılması gereken bir iş olmasa bile, onu uygulamanın başka yollarını bulun. Örneğin freelance iş yaparak pratik yapmaya başlayabilirsiniz.

12- Çalışmayı gerçekten sevdiğiniz bir şeyi seçtiğinizden emin olun!

Çevrimiçi çalışırken çalıştığınız belirli konuları sevmemek ve düşük bir performansla hayal kırıklığına uğramak sürecin bir parçasıdır. Bu, yolculuğunuz sırasında ara sıra veya sonra olursa sorun değil.

Bununla birlikte, stratejileri uygularsanız, çok çalışırsanız ve yine de hızınızı alamazsanız, bu yanlış hizalamanın nedenlerini çalışmalarınızla yeniden değerlendirmenin zamanı gelebilir.

Gerçekten sevdiğimiz şeyi yaparken bazı zorluklara rağmen sonunda mutlu oluyoruz ve engeller varsa yardımla kolayca aşıyoruz. Bu işaretlere dikkat edin!

BONUS: Kendinizi nasıl motive edersiniz?

Son olarak, ipucu şu ki, cesaretiniz kırıldığında kendinizi nasıl motive edeceğinizi öğrenin.

Kendinizi motive etmenin bazı biçimleri:

  • Gerektiğinde yeni seçimler yapın;
  • Hata yapmaktan korkmayın;
  • Her gün yeni bir şey öğrenin.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ZqATCZf6oAg[/embedyt]